Moldova
"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită "Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită
Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
detalii
Argumente pro şi contra alăptării. Argumente pro şi contra alăptării.
Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
detalii
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis? Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?
Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
detalii

Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?

Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?

Reguli de bază ale alăptării.

 

Fiecare femeie are nevoie să se pregătească pentru alăptare chiar din timpul sarcinii. Important în procesul de alăptare este dorinta mamei de a oferi copilului său ceea ce este mai bun, precum și – starea emoţională liniştită și încrederea în propriile acțiuni.

Ideal pentru formarea lactației va fi atașamentul timpuriu a copilului la piept - imediat după naștere. Acest lucru va calma copilul, îi va oferi imediat primele picaturi de colostru și va simţi dragostea mamei.

Laptele, de obicei, vine în 3-5 zile după naştere. În primele zile, este foarte important, copilul să fie mai mult ţinut în braţe lângă piept, pentru comfort poate fi utilizat sling-ul.

În sezonul de caniculă copilului i se va da şi apă, dar în cele mai multe cazuri, lui îi este suficient colostrul, și apoi - laptele, care va apărea în sânul mamei.

Pentru a forma o captare corectă a mamelonului, se va exclude alimentarea suplimentară din sticlă și folosirea suzetei. Cît pentru băut, atît şi pentru hrănit puneţi copilul la sîn, astfel laptele va veni mai repede și captarea mamelonului va fi corectă.

Pentru a preveni fisurile pe mameloane, se vor folosi unguente speciale, care nu trebuie înlăturate înainte de hrănire. Practicaţi masajul la sâni, după duş ştergeţi pieptul cu un prosop moale.

Copilul se pune la piept la cerere şi cît mai des posibil. Nou-născutul nu numai că mănâncă și bea, dar, de asemenea, se simte protejat şi calm la sânul mamei.

 

 

 

Care este dieta mamei care alăptează?

 

Mama care alăpteaza ar trebui sa-şi revadă dieta obișnuită, prin excluderea totală a alcoolului, murăturilor, produselor afumate, alimentelor grase şi prăjite. Ciocolata, fructele citrice și alte alimente care pot provoca o reacție alergică, pot fi consumate dar cu prudență, în cantități mici, analizînd reacţia organismului sugarului la aceste produse.

Cu 20-30 de minute înainte de alăptare va fi util ca mama să bea o ceașcă de ceai cald cu lapte indulcit, asta va stimula scurgerea ușoară a laptelui, și va înlătura senzatia de sete și de uscăciune, în momentul hrănirii.

În general, consumul  de lichide  a  mamei care alăptează trebuie crescut pînă la 1,5 litri pe zi. Este necesar de a bea băuturi din fructe de padure, compoturi, ceaiuri din plante, în special - ceai cu chimen, seminţe de mărar sau seminţe de fenicul, care stimulează, de asemenea  lactația.

Dieta mamei care alăptează trebuie să fie variată și bogată în fructe și legume proaspete. O femeie are nevoie să mănânce pește, carne fără grăsime, supe, produse lactate, verdeaţă și caș.

Ca o sursă suplimentară de vitamine și minerale la dieta mamelor care alăptează, în special, dacă persistă hipogalactia (producerea insuficientă de lapte matern), expertii recomandă utilizarea "Apilac Grindeks"- produs din "darul regal" al naturii - lăptișorul de matcă de albine. Înainte de a lua decizia de a administra careva adaosuri consultaţi un expert.

Lăptişorul de matcă conţine aproape toate vitaminele si mineralele necesare, aminoacizi esențiali, proteine , hormonul juvenil   şi este unic pentru proprietăţile sale antibacteriene.

Laptişorul de matcă stimuleaza producerea de lapte, precum și - îmbunătățește structura lui, întărește și tonifică organismul mamei, luptă cu depresia, oboseala.

 

Mama - natură a inzestrat femeile cu marea fericire a maternităţii, parte integrantă a căreia este alăptarea! O dietă adecvată, regimul zilei corect, o atitudine pozitivă, precum și lăptișorul de matcă vor ajuta orice femeie să se bucure de acest dar pe deplin!

CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL ÎNAINTE DE UTILIZARE.
ÎN CAZ DE REACŢII ADVERSE CONSULTAŢI UN SPECIALIST.