Moldova
"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită "Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită
Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
detalii
Argumente pro şi contra alăptării. Argumente pro şi contra alăptării.
Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
detalii
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis? Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?
Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
detalii

"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită

Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
În pofida superstiţiilor din popor  de a nu procura nimic înainte de naștere, mamele moderne, în special cele care lucrează, preferă să aleagă și să cumpere totul din magazin sau să facă comenzi online. Şi ăsta este un lucru rezonabil, pentru că  este un mod de a petrece vesel timpul, şi, după naştere  tata, înnebunit de fericire nu va alege exact modelul de tricou de care aveți nevoie. Hăinuţele pentru copii sunt atît de drăguţe şi ridică starea de spirit a mamei insărcinate!

Multe mame se pregătesc de naştere frecventînd cursuri speciale: yoga pentru femei gravide, merg la bazin. În principiu, viitorii părinţi sunt gata pentru provocări- au auzit despre nopți nedormite, colici, regurgitare, ştiu că copiii pot plânge timp îndelungat, au citit cărți speciale la acest subiect şi se pare că "Ziua cea mare", de apariţie a copilului în viața lor va fi veselă, și fără dificultăți. Căci cursurile și cărțile au explicat totul în detaliu.

Bun venit acasă!

Cu toate acestea, aproape fiecare mamă tînără, rămînînd pentru prima dată singură acasă cu copilul, se confruntă cu frică, nesiguranţă, teamă de a face ceva rău și de a răni copilul. Deci toate cunoştinţele acumulate din cărți, de la mama sa și de la prieteni se evaporă, pentru că fiecare copil este individual. Bebeluşii sunt diferiţi, şi nu fiecare are norocul de un cadou, care mănâncă la fiecare trei ore , doarme pe timp de noapte și nu se îmbolnăvește. Copiii trebuie să fie hrăniţi la fiecare trei ore, au necesitatea de a i se schimba scutecul, unii din ei suferă de colici, de aceea pot să nu doarmă toată noaptea și să plîngă ore în şir. 10-15% dintre femei au depresie postpartum . De acest moment neplăcut nu au fost scutite nici celebritățile - Printesa Diana, Britney Spears, Brooke Shields și Gwyneth Paltrow. Brooke Shields a scris chiar o carte, "Down Came the Rain ", iar Gwyneth a început un blog pe această temă.

Cum să acumulezi puteri, atunci când deja nu mai poţi?

Găsiţi o persoană ca să vă înlocuiască cel puțin câteva ore pe săptămână, ca să dormiţi, sa mergeti  la coafor sau la un club de fitness. Dacă nu aveţi aşa posibilităţi, încercați să reglaţi regimul de zi a copilului, şi va fi mult mai ușor. Dacă, nu aveti puteri după o noapte nedormită, lăsaţi copilul să doarmă la balcon, iar dumneavoastră în acest moment serviţi o ceașcă de ceai și priviţi la televizor emisiunea favorită. Nu merită, atunci când copilul doarme, să faceţi în grabă toate lucrările casnice, mai bine dormiţi puţin. În primele trei luni după naştere, aveți nevoie să stabiliţi un regim al zilei, conexiunea(legatura) "mamă-copil", lactația, să învățaţi fiecare gest şi sunet al copilului.

Pentru a vă calma și a  restabili o atitudine pozitivă de ajutor va fi remediul bazat pe lăptişorul de matcă de albine - "Apilac Grindeks». Lăptișorul de matcă este folosit în medicină încă din vechime ca o sursă bogată de vitamine, cum ar fi A, B1, B2, B3, B5, B6, B8 , B12, C, D, E, K, macro- şi micro-elemente K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Zn, Mn, Cu, Co, S, Si, Ni, Cr, Ca, Bi, etc, și alte substanțe biologic active. Acesta îmbunătățește dispoziţia, crește eficiența de lucru, tonusul și ajută la depășirea sindromului  postpartum. Apilac este indispensabil pentru menținerea lactației.

Sindromul postpartum, în 80 la sută din cazuri, nu durează mai mult de două săptămâni. Psihologii spun că este destul de normal, pentru că "împreună cu copilul renaşte și mama". Ambii trebuie să se deprindă cu starea nouă, să învețe şi să înțeleagă semnalele ce le transmite copilul  pentru “a fi pe aceeaşi lungime de undă”. Toate acestea necesită timp. Foarte bine dacă vă înconjoară o familiei grijulie, dar, în cazul în care  nu există nici un ajutor, nu vă dedaţi lacrimilor și tristeții, acum aveţi mult aşteptata comoară – copilul!
CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL ÎNAINTE DE UTILIZARE.
ÎN CAZ DE REACŢII ADVERSE CONSULTAŢI UN SPECIALIST.