Moldova
"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită "Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită
Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
detalii
Argumente pro şi contra alăptării. Argumente pro şi contra alăptării.
Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
detalii
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis? Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?
Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
detalii

Alăptarea - mijloace eficiente de menţinere a imunităţii copilului

Laptele matern este hrana perfectă pentru copilul tău.
Copilul primeşte din lapte substanţele necesare pentru dezvoltare şi creştere , precum şi imunoglobuline responsabile pentru formarea imunităţii sale.
Desigur, femeile care alăptează ar trebui să mănânce în mod corespunzător pentru a asigura bebeluşului său o alimentare bogată cu substanţe utile.
Alăptarea - mijloace eficiente de menţinere a imunităţii copilului
Laptele matern Perfect - ce este?
Laptele matern conţine proteine speciale, grăsimi, hidraţi de carbon şi enzime, precum şi hormoni şi factori de creştere.
Grăsimile din laptele de vacă (folosite la fabricarea laptelui praf pentru sugari) diferă calitativ de grăsimile laptelui uman. Acestea sunt grasimi solide (refractare) şi acizii graşi saturaţi predomină asupra acizilor nesaturaţi digerabili. Cantitatea de acizi graşi saturaţi din laptele de vacă, este de 1,5 - 3 ori mai mare decât la femei. Aceştia irită considerabil tractul gastro - intestinal, şi pot provoca tulburări funcţionale (mai ales la copii). La fel diferţi, cît cantitativ atît şi calitativ, sînt acizii graşi poli-nesaturaţi (de exemplu, în laptele de vacă acid linoleic este de 5 ori mai puţin de cît în laptele matern).
Proteinele (in laptele de vacă e de 2.5-3 ori mai mare decât la femei) din care predomină cazeinele, se leagă cu zerul - 80:20, în timp ce în laptele uman acest raport este de 40:60. Cazeina din laptele de vacă (alfa - cazeină) în procesul de fermentare formează un cheag dur, şi este digerat mai lent decât de cazeina (beta - cazeină) din laptele uman.
Carbohidraţii (beta - lactoza) din laptele matern stimulează în intestine dezvoltarea de bifidobacterii necesare pentru digestie. În timp ce alfa – lactoza din laptele de vacă se descompune (digeră) în secţiunile intestinului subţire superior, şi aproape nu ajunge în intestinul gros. Prin urmare, nu este un mediu nutritiv bun pentru bifidobacterii.
Enzimele care intră în corpul copilului cu lapte matern, ajută sistemul gastro – intestinal în digestia grasimilor. Acizii graşi liberi, care se formează ca rezultat al digestiei, au un efect antiviral puternic pentru copil.
Oamenii de stiinta au demonstrat că laptele matern este o sursă de neînlocuit de elemente unice care contribuie la dezvoltarea şi creşterea armonioasă a micului omuleţ.

Ce este imunitatea?

Imunitatea - este capacitatea organismului de a rezista bolii. Organismul unui copil nou-născut este complet neprotejat de factorii externi de mediu (viruşi, bacterii).
Sistemul imunitar al copilului are cîteva caracteristici. În uter fătul nu este atacat de organisme străine, de aceea propriile mecanisme pentru lupta impotriva infecţiilor sunt în stare latentă. Dar imediat după naşterea copilului devine expus la viruşi patogeni şi infecţii!
În primele luni de viaţă pentru a lupta împotriva agenţilor patogeni de ajutor îi sînt imunoglobulinele laptelui matern (cu condiţia dacă este alăptat), pentru că propriul sistem imunitar nu este perfect şi se va forma până la 7 ani.
Din fericire, natura a oferit toate! Laptele matern stimulează cresterea florei intestinale la copii, ce ajută tractului gastro-intestinal mai bine să absoarbă nutrienţi, care accelerează formarea imunitaţii.
Cu laptele matern copilul primeşte un set de nutrienţi şi anticorpi care formează copilului un sistem imunitar unical.
Copiii cu sistem imunitar bine format sînt mai puţin expuşi la boli răspîndite şi de greu de tratat, cum ar fi dermatita atopica (alergie) si astmul bronşic!

Din păcate, în prezent, multe femei care alăptează nu primesc cantitatea totală de substante nutritive, necesare pentru a produce lapte de înaltă calitate.
Stresul, lipsa de fructe şi legume proaspete în dietă, factori de mediu adverşi, precum şi insuficienţa de somn şi oboseala pot provoca o scădere în substanţe nutritive în laptele matern.

Alimentarea corectă a femeilor care alăptează.
Alaptarea – este un proces responsabil. În scopul de a avea încredere în calitatea şi utilitatea laptelui său fiecare mamă care alapteaza trebuie să respecte anumite reguli simple, care pot deveni rapid un obicei:
- Este util a petrece timp în aer liber!
- Fiecare femeie care alăptează ar trebui să revizuie şi să echilibreze dieta sa.
În primul rând, de exclus produsele care afectează în mod negativ alăptarea: conserve, carne afumată şi murături, precum şi condimente cu un miros şi gust înţepător.
Să includă în alimentare produse care stimulează lactaţia, cum ar fi chimen, o multime de băuturi calde (clasic - ceai cu lapte cu o jumătate de oră înainte de hrănire), compot din fructe uscate bogat în vitamine, bullion, supe, să manance mai multe produse lactate. Este util să mănânce câteva nuci pe zi, deoarece acestea sunt un produs lactogen.
Mama care alăptează este de dorit să înlocuiască produsele făinoase cu fructe si legume, bogate în substanţe minerale proaspete.
În plus, paralel cu nutriţia adecvată, este foarte util pentru orice mamă care alăptează sa ia "Apilac Grindeks». Acest produs conţine lăptişor de matcă, cunoscut încă din antichitate pentru proprietăţile sale medicinale şi este foarte simplu de utilizat: 1 comprimat aplicat sublingual de 3 ori pe zi curs de 10-15 zile.
Lăptişorul de matcă – are un conţinut unic de vitamine şi minerale:
Vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K, esenţiale pentru organism; macro-şi microelemente K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Zn, Mn, Cu, Co, S, Si, Ni, Cr, Ca, Bi, etc, precum şi o mulţime de alte elemente nutritive, care sunt foarte greu de obţinut din surse de energie convenţionale - sunt o compoziţie scurtă al laptişorului de matcă. Însăşi mama - natura oferă mamelor care alăptează să-şi îmbogăţească dieta lor în mod natural.
Mamele care administrează Laptişorul de matcă nu sînt predispuse la depresie şi oboseală, şi laptele lor are o compoziţie mai bogată.

Administrarea "Apilac"-ului este foarte simplu: doar 1 comprimat de 3 ori pe zi, sublingual, timp de două săptămâni.

A fi Mamă este o mare fericire! Alăptarea -  proces care necesită o atitudine serioasă! Alimentaţia corectă şi utilizarea secretelor naturii sînt succesul fiecărei mame care alaptează!
CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL ÎNAINTE DE UTILIZARE.
ÎN CAZ DE REACŢII ADVERSE CONSULTAŢI UN SPECIALIST.