Moldova
"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită "Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită
Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
detalii
Argumente pro şi contra alăptării. Argumente pro şi contra alăptării.
Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
detalii
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis? Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?
Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
detalii

Care este utilitatea lăptișorului de matcă

Atunci când lipseşte laptele matern, sau aceasta nu este de ajuns, tînăra mamă intră în panică de multe ori, pentru că, de fapt, laptele ei este sursa cea mai completă de substanțe nutritive necesare pentru creșterea și dezvoltarea nou-născutului. Hypogalactia - denumirea științifică a tulburării, ce se manifestă prin lipsa de lapte matern - o problemă destul de răspîndită, dar care poate fi soluţionată.

Potrivit OMS, doar 1% din femei nu pot alăpta. În cazul în care medicii nu au evidențiat nici o anomalie care, direct sau indirect, afectează lactația, situația este corectabilă.

În 90% din cazuri hipogalactia este provocată de probleme psihologice. Femeia la etapa de sarcină poate, și ar trebui, să se pregătească pentru alăptare. O vor ajuta cursurile speciale pentru femeile însărcinate, consultarea specialistului în obstetrică şi ginecologie, și, dacă este necesar, chiar şi consultarea psihologului.


Nu-i semal - nu va fi nici efect.

Momentul mult-așteptat a sosit: tu eşti „Mamă”. Acum este important să nu scăpaţi clipa, alăptarea întîrziată - un alt motiv a hypogalactiei. Pentru a porni "fabrica de lapte", este nevoie de un semnal ce-l oferă nou-născutul în prima oră a vieții sale. El nu este încă flămînd, dar intuitiv caută pieptul. În cazul în care semnalul de la copil la mamă nu ajunge la timp, problemele de hrănire  sînt garantate.

Astfel, în maternitate copilul este pus la sân, chiar în sala de nastere, aproape imediat după naştere. Acest lucru stimulează respingerea placentei și lansează imediat producția de lapte la mamă. Apropo, și alaptarea ulterioară frecventă este una dintre cele mai eficiente metode de stimulare a lactației.


 Aspecte tehnice

Alăptarea – un proces natural, şi foarte complex, ce trebuie învăţat. Disconfortul fizic al mamei provoacă stresul psihologic  şi alimentarea devine o povară grea. Ca rezultat - puţin lapte. Prin urmare, este necesar să se hrănească copilul într-o poziție confortabilă, pentru ca organismul să nu obosească o perioadă lungă de timp.

Aveți grijă de regimul zilei: găsiţi timp pentru somnul de zi, mergeţi la plimbare în aer liber. Nu vă leneviţi să faceţi masaj special la sani.

Consumul de lichid (mai mult de 1,5 litri pe zi) și alimentarea sănătoasă bogată în vitamine si substanţe nutritive îmbunătăţeşte calitatea laptelui matern.


Ajutorul Naturii

Pentru a restabili procesul de lactație, putem aplica mijloacele speciale de stimulare a lactaţiei, cum ar fi lăptișorul de matcă. El poate fi ușor găsit în produsul "Apilac Grindeks». Lăptişorul de matcă este bogat în proteine, enzime, aminoacizi, vitamine, macro-şi micronutrienţi. Nu-i de mirare că albinele îşi hrănesc viitorea regină cu acest component.

 

Infuenţa pe care o are lăptişorul de matcă asupra organismului femeii este complexă:

-Stimulează glandele mamare, ajutînd la producerea laptelui;

-Normalizează metabolismul;

-Intăreşte sistemul imunitar;

-Are o acțiune bactericidă;

-Ajută organismul să se refacă după naştere.

 

"Apilac Grindeks" suplineşte deficienţa de vitamine în corpul mamei, și îmbunătățește calitatea laptelui matern, ajută să facă față suprasolicitării fizice postpartum și stresului. Studiile clinice au arătat că, în comparație cu terapia standard, "Apilac Grindeks» îmbunătățește lactaţia de 1,5 ori!

 

Depășirea dificultăților

 Cu timpul, copilul, va avea nevoie de o cantitate mai mare de lapte matern. La un moment dat capacitățile dumneavoastră nu vor îndeplini necesităţile copilului. Medicii numesc această situaţie criza lactației. Nu vă speriaţi! Continuaţisă respectaţi regimul zilei, dieta, faceţi fizioproceduri, administraţi "Apilac Grindeks", şi lucrul cel mai important – continuaţi alăptarea! După adaptarea organismului la noul regim, lactația se va restabili, și procesul de  hrănire din nou va aduce placere şi bucurie, iar copilului vostu folos!

CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL ÎNAINTE DE UTILIZARE.
ÎN CAZ DE REACŢII ADVERSE CONSULTAŢI UN SPECIALIST.