Moldova
"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită "Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită
Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
detalii
Argumente pro şi contra alăptării. Argumente pro şi contra alăptării.
Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
detalii
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis? Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?
Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
detalii

Cum să păstrăm frumuseţea în timpul alăptării?

Procesul de alăptare e firesc şi este cel mai util şi corect mod de a da tot de ce are nevoie pentru a creşte şi a se dezvolta un organism uman sănătos.

Există reguli speciale, care, respectîndu-le, puteţi stabili procesul de lactaţie, oferind copilului un laptele matern util. Oare toate femeile sunt pe deplin mulţumite de procesul de alăptare? Ce le deranjează şi le sperie cel mai mult? Cum să evităm aceste probleme majore – vom detalia mai jos!
Cum să păstrăm frumuseţea în timpul alăptării?

Alăptarea corectă

 

În prezent, Organizatia Mondială a Sănătăţii recomandă ca femeile să alapteze copilul cel puţin pînă la 6 luni. Perioada perfectă şi confortabilă de înţărcare a fiecărui copil este diferită, dar, se crede, cu cît perioada de alăptare este mai mare, cu atât mai bună va fi starea de sănătate a copilului. Sînt cunoscute modalităţile de bază ce ajută la stabilirea alăptării:

 

- alăptărea imediat după naştere a copilului;

- refuzul de alimentare suplimentară din sticlă şi de a folosi suzeta;

- somnul alături de mamă;

- copilul să fie ţinut în braţe şi în sling;

- odihna şi nutriţia adecvată a mamei care alaptează.

 

Respectînd aceste reguli, procesul de alăptare a copilului va fi plăcut şi uşor. Dar există şi  unele "efecte secundare", frecvente la femeile care alăptează, în special a mamelor care alăptează timp îndelungat.

 

 

Fobii şi probleme în timpul alăptării

 

Unghii casante (fragile), căderea părului, fărămiţarea dinţilor, pielea palidă, slăbiciune generală uneori chiar depresie - acestea sunt câteva momente a "părţii întunecate" care pot apărea în timpul alăptării.

 

Din cauza alimentării incorecte, organismul mamei nu acumulează din exterior cantitatea de substanţe nutritive şi vitamine necesare, de aceea pentru a produce lapte sînt folosite resursele native. Acest factor, precum şi starea hormonală instabilă, lipsa frecventă de timp, iritabilitatea, oboseala, au efecte negative asupra mamei care alăptează.

 

Din păcate, aceste probleme sunt adesea cauza refuzului de a alăpta copilul. Astfel mamele, în frica de a pierde propria frumuseţe şi sănătate, pot priva copilul de un aspect foarte important al maternităţii.

 

 

Frumuseţe, întoarce-te!

 

Să dăm la o parte disperarea, pentru că frumuseţea în timpul alăptării poate fi restabilită şi menţinuită! În apărarea femeilor şi procesului de alăptare vine însăşi mama - natura!

Probabil aţi auzit în mod repetat despre  produsul util şi unic “fabricat” de albine - lăptişorul de matcă.

 

Există o carte "Albinele - sursa tinereţii si vieţii", scrisă de omul de stiinţă francez Kailas în 1953. Din acest moment au început studiile de laborator şi clinice a proprietăţilor utile ale produselor fabricate de albine.

"Darul Regal" al naturii este considerat lăptişorul de matcă, deoarece este o sursa naturală de frumuseţe, sănătate, vitalitate şi longevitate.

 

Astăzi, Compania "Grindeks" a creat un medicament bazat pe acest dar preţios al naturii - "Apilac" ("Apis" - albine, "Lak" - lapte). Medicamentul este indicat ca sursă esenţială pentru organismul femeiei care alăpteză de vitamine, aminoacizi, proteine, enzime, precum şi de hormonul juvenil al longevităţii vieţii.

 

În afară de capacitatea de a menţine sănătatea şi frumuseţea mamelor care alăptează, "Apilac" îmbunătăţeşte in mod eficient lactaţia şi îmbogăţeşte laptele cu întregul spectru de vitamine si alte elemente nutritive esenţiale, care sunt greu de obţinut din alimentarea de zi cu zi.

 

Alăptarea copilului atât timp cât este necesar, fără pierderi - este ceva real!

Produsul “Apilac” fabricat de Grindeks menţine şi îmbunătăţeşte calitatea pielii, părului, dinţilor şi unghiilor, precum şi îmbogăţeşte compoziţia laptelui matern şi măreşte perioada de alăptare! Cursul de administrare a "Apilac"-ului durează doar 10-15 zile, şi va ajuta fiecare femeie care alăptează să-şi păstreze frumuseţea şi sănătatea!

 

CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL ÎNAINTE DE UTILIZARE.
ÎN CAZ DE REACŢII ADVERSE CONSULTAŢI UN SPECIALIST.