Moldova
"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită "Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită
Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
detalii
Argumente pro şi contra alăptării. Argumente pro şi contra alăptării.
Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
detalii
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis? Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?
Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
detalii

Hypogalactia, sau lipsa de lapte: există o cale de ieșire?

Atît de mult aţi aşteptat nașterea copilului, dar bucuria primelor zile ale maternității au fost umbrite de o problemă - lipsa laptelui matern. Ce să faceţi? Hypogalactia (din latină Hypo - "micşorare" și laktos - "lapte") -  conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproape o treime din mame de pe planetă se confruntă cu aşa situaţie. Cu toate acestea, doar 1% dintre femei nu-şi pot alăpta copilaşul. În alte cazuri, această problemă poate fi rezolvată.

Hypogalactia poate fi suspectată, în cazul în care copilul, frecvent, mai ales după hrănire, strigă, este neliniştit, roșește şi mişcă haotic din mâini.. Ca semnal de subalimentare este sindromul "scutec uscat", (pentru copiii până la 6 luni, procesul de urinare va fi de cel puțin 12 ori pe zi). În plus, nou-născutul creşte încet în greutate. Astfel, pentru un copil de șase luni este ca normă să ia lunar - 500-700 de grame, iar copiii mai mari de şase luni - 400 de grame. La femeile cu hypogalactie glandele mamare nu sînt dure, laptele se scurge lent, doar în cazul apăsării sînului.

Se disting două tipuri a aceastei tulburări. Hypogalactia primară apare din cauza tulburărilor hormonale la femei, pe fonul tulburărilor sistemului endocrin și complicațiilor în timpul nașterii (naştere prematură, cezariană, hemoragie). Hypogalactia secundară: se poate dezvolta din cauza regimului incorect a zilei, oboseală, stress, dietă dezechilibrată și lipsa tehnicilor de hrănire. În consecință, pentru a stabili sau restabili o lactație completă, aveți nevoie pentru a identifica și a elimina cauza care a provocat hipogalalctia.

Ce să faceţi?

Un regim echilibrat al zilei. Ca regulă, mama nu-şi împlineşte somnul pe timp de noapte. În astfel de cazuri, aveți nevoie să "croiţi" timp de odihnă în timpul zilei, cînd copilul doarme.

Alimentația corectă. În medie, o mama care alaptează trebuie sa consume 3500 de calorii și  1,5-2 litri  de lichid. Ar trebui să menţionăm faptul că unele alimente, cum ar fi varza, ceapa, usturoiul, modifică gustul laptelui, din care motiv nou-născutul poate refuza sînul.

Tehnica corectă de hrănire. În timpul alăptării trebuie să vă asigurați că copilul cuprinde nu doar mamelonul, dar şi areola. Gura copilului ar trebui să fie larg deschisă, iar buza inferioară – întoarsă spre exterior.

Alăptarea frecventă stimulează perfect lactația. În timp de zi copilul va fi alăptat la fiecare 1,5-2 ore, iar pe timp de noapte - cel puțin de 3-4 ori, din care de două ori – de la 3 pînă la 7 dimineața.

Hrănirea la cerere. Unii cred că alăptarea ar trebui să aibă loc la ore exacte. Cu toate acestea, în cazul în care copilul cere mai des mâncare, înseamnă că aşa are nevoie.

Duş de contrast  este un bun tonifiant şi mijloc de stimulare a lactaţiei. Este util să se facă de două ori pe zi, dimineața și seara. Îndreptaţi jetul de apă spre piept și masaţi în sensul acelor ceasornicului. Apoi îndreptaţI jetul de apă pe spate în zona omoplaţilor.

Atitudinea psiho-emoţională. Alăptarea joacă un rol important în stabilirea contactului psiho-emoțional între mamă și copil, şi poate să nu funcționeze în mod corespunzător, dacă, din anumite motive, nu există un astfel de contact. Este necesar să conştientizaţi  rolul și fericirea pe care le oferă procesul de alăptare.

Consumul de resurse naturale pentru stimularea lactației. Pentru a stimula lactaţia şi îmbunătăţi compoziţia laptelui ar fi bine să administraţi un “component regal” al naturii - laptişorul de matcă. El este componenta activă a produsului medicamentos "Apilac Grindeks». Lăptişorul de matcă de albine este un depozit real de nutrienți, deoarece conține aminoacizi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K, acid folic), macro-și micro-elemente (K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Zn, Mn, Cu, Co, S, Si, Ni, Cr, Ca, Bi), enzime și alte substanțe biologic active.

 

"Apilac Grindeks»:

• compensează deficitul de lapte matern, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină a glandelor mamare şi fluxul de lapte de la sân;

• îmbunătățește circulaţia sîngelui si normalizează tensiunea arterială;

• fortifică imunitatea, ajută la protejarea organismului mamei și a copilului de viruși și infecții;

• tonifică, restabileşte puterile şi întăreşte starea de spirit;

• contribuie la dispariţia depresiei postpartum.

Unica contraindicație pentru administrarea "Apilac Grindeks" este alergia la produsele apicole.

 

Să alăptăm sau nu?

S-ar părea că, la nivelul actual de dezvoltare a științei, hypogalactia nu este o problemă, deoarece există adaosuri de lapte praf. Cu toate acestea, laptele matern este unic în compoziția sa și contribuie, nu numai la dezvoltarea deplină a organelor de vedere, a creierului, ci și, de asemenea, protejează organismul fragil de infecţii. Studiile arată că bebeluşii care sunt alăptaţi la sân se imbolnăvesc mult mai rar. În plus, în viitor, acești copii au nivelul de inteligență mai înalt, învață mai repede să vorbească, se adaptează mai ușor la viața socială. Deci, dacă vă confruntați cu hypogalactia, nu vă grăbiţi să abandonaţi lactaţia, pentru că acum copilul are nevoie mai mult decît orice altceva de laptele matern!

CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL ÎNAINTE DE UTILIZARE.
ÎN CAZ DE REACŢII ADVERSE CONSULTAŢI UN SPECIALIST.