Moldova
"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită "Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită
Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
detalii
Argumente pro şi contra alăptării. Argumente pro şi contra alăptării.
Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
detalii
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis? Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?
Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
detalii

Laptele matern din prima zi

În familia dumneavoastră a apărut un copil – un eveniment grandios! Sînteţi gata cea mai mare parte din timp să o acordaţi îngrijirii copilului. S-ar părea că ar trebui să fie mai puțin cu o grijă - natura îi acordă sugarului hrană pentru primul an de viaţă. Sursa acestei alimentări este mama, cea mai apropiată persoană pentru copil. Din păcate, de multe ori, anume alăptarea si aduce cele mai mari griji. Acest lucru nu este surprinzător. Viața în ritm rapid a oraşelor mari, ecologia rea și stresul - provoacă dereglări a procesului de producere a laptelui Cum să normalizăm alăptarea, în cazul în care au apărut probleme? Și din care motiv este nevoie să alăptăm copilul cu lapte matern?

Alăptarea cu laptele matern – proces foarte important!

Specialiştii menţionează de mult că laptele matern este cea mai consistentă, gustoasă și sănătoasă masa pentru copil, conţine o mulţime de elemente nutritive şi "construiește" imunitatea copilului din prima zi a vieții sale.

Prezentăm o listă scurtă de beneficii a laptelui matern:

Cel mai bun echilibru de proteine;

Conține imunoglobuline pentru dezvoltarea sistemului imunitar al copilului;

Laptele este bogat în acizi grași polinesaturați, enzime, și lactoză;

Contine cantitatea optima de vitamine active şi microelemente;

Temperatura laptelui este ideală pentru copil;

Stimulează dezvoltarea tractului gastro-intestinal al copilului;

Posibilitate minimă de a da o reacție alergică.

Lactaţia aduce beneficii și mamei. Funcţionarea glandelor mamare este o prelungire naturală a ciclului în care organismul femeii a intrat în momentul concepției. Alăptarea stimuleaza metabolismul; mai rapid se reface corpul mamei. Producerea de hormoni importanţi, dintre care face parte şi oxitocina, nu numai că reglementează fluxul de lapte, dar, de asemenea, ajută uterul să revină la starea prenatală. În viitor, la mamele care au alăptat se reduce riscul de tumori maligne ale sistemului de reproducere.

Important este momentul psihologic – procesul de alimentare stabilește un nivel special de relație emoțională între mamă și copil.

Astfel, laptele mamei este garanția sănătăţii şi unei bune dezvoltări a copilului.

Puţin lapte?

Multe mame doresc să-şi hrănească copiii lor cu sân, dar se confruntă cu probleme. Cel mai adesea - deficitul de lapte. Cea mai răspîndită cauză a "deficitului" de lapte este cea psihologică. O zicală populară spune că “laptele mamei vine de la cap”. Un alt motiv – amînarea pe mai târziu a primei alăptări în spital. Anume primul contact cu copilul după naştere "începe" procesul de lactație la mamă.

Cum procedaţi dacă simțiți că nu aveți suficient lapte sau cantitatea lui devine mai mică? În special, pentru tinerele mame, ăsta este un motiv de panică. Există modalităţi care restabilesc în mod natural lactația. Bunicile noastre ne sfatuiau să bem ceai dulce cu lapte pentru a îmbunătăți lactația. Surprinzator, una dintre cele mai eficiente mijloace de restabilire a lactaţiei într-adevăr este laptele, dar nu de vacă, ci de albine.

Lăptişorul de matcă are o compoziție regală. Acesta conține aceleași substanțe valoroase ca și laptele matern: proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine (A, C, B1, B2 B3, B5 B6, B12, E, K, acid folic), macro-și microelemente ( calciu, fier, fosfor, zinc, magneziu, sodiu, potasiu). Precum și: enzime care stimulează digestia, hormoni - responsabili pentru regenerarea celulelor si aminoacizi esentiali.

Am putea să îmbogăţim organismul mamei cu această comoară? Da, cu produsul natural Apilac Grindek. Un comprimat conține 10 mg de lăptișor de matcă pur. Metoda de administrare - 1 comprimat de 3 ori pe zi, sub limbă până la resorbție. Cursul  recomandat durează 10-14 zile. Eficacitatea medicamentului a fost confirmată prin studii clinice.

Laptişorul de matcă va regla procesul de alăptare, dar să nu uităm şi de procedurile suplimentare.

Cele mai populare fiind:

§     Stimularea - alăptarea frecventă a sugarului;

§     dușul și masajul sînilor;

§     Normalizarea regimului de zi și de nutriție;

§     cosumul de lichid (1,5 -2 litri de apa pe zi);

Normalizarea lactaţiei depinde și de atmosfera calmă în familie. Apilac Grindeks nu doar va crește cantitatea de lapte, dar şi va preveni depresia postpartum.

 Luaţi aminte: alăptarea nu este un lucru greu şi apăsător. Ea vă aduce cele mai minunate momente de intimitate cu copilul dumneavoastră.

CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL ÎNAINTE DE UTILIZARE.
ÎN CAZ DE REACŢII ADVERSE CONSULTAŢI UN SPECIALIST.