Moldova
"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită "Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită
Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
detalii
Argumente pro şi contra alăptării. Argumente pro şi contra alăptării.
Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
detalii
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis? Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?
Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
detalii

Reguli de bază ale alăptării

Alaptarea – este un proces responsabil, necesar şi plăcut atât pentru mamă cît şi pentru copil. Pentru procesul de lactaţie ar trebui să ne  pregătim din timpul sarcinii. Cheia succesului pentru alăptare  este un stil de viaţă sănătos, o dietă adecvată şi o atitudine pozitivă a femeii. Regulile de bază şi secretele de alăptare, vor fi expuse in acest articol.

Pregătirea pentru o alăptare corectă!

 Mai întâi de toate, femeia însărcinată ar trebui să fie cu adevărat pregătită și dispusă să alăpteze la sîn copilul. Încrederea în propriile puteri, gîndurile pozitive, aşteptarea cu bucurie a copilului - sînt cei mai buni însoțitori a femeii gravide.

Corpul unei femei se pregăteşte pentru alăptare în timpul sarcinii. Cu apropierea nașterii crește în mod semnificativ pieptul şi femeile ar trebui să-si pregătească corpul pentru o alăptare ușoară și plăcută.

Aproximativ 6 săptămâni înainte de naştere, se face masaj de zi cu zi la sîn pentru a curăţi canalele prin care va veni laptele. Se face duş de contrast (schimbarea temperaturii apei). După duș, puteți masa pieptul cu mișcări circulare moi de la baza sânului spre mamelon.

În familiile, în care este așteapt un copil, este necesar din timp să fie procurate aşa lucruri necesare cum sînt: succipompa, pungi sterile pentru congelarea laptelui, sutien confortabil pentru femeile care alăptează și tampoane de unică folosință pentru sutien. N-ar fi rău să fie echipat un colț special, poate - un fotoliu confortabil, cu mici pernuţe  moi pentru a hrăni copilul într-o poziție confortabilă și relaxată.


Alăptareala sîn = alimentare naturală!


Fiecare mamă trebuie să înțeleagă că alăptarea copilului - este un proces natural, recomandat de natură!Copilul trebuie hrănit la cerere, fără a aștepta anumite ore pentru mese, așa cum este la adulti. De-a lungul timpului, copilul va dezvolta propriul program de alimentare, convenabil pentru mamă şi copil. În timpul alăptării, asigurați-vă că copilul a capturat corect mamelonul. Durerea și disconfortul în timpul alăptării - este un semn că mamelonul este apucat incorect de copil şi trebuie schimbată poziţia lui. Încercați să alăptaţi copilul timp cît mai îndelungat posibil, asta va avea un impact pozitiv asupra sănătății copilului în viitor!


Îmbogăţim dieta mamei care alăptează şi laptele ei.

 Odată cu apariția copilului viața femeii se schimbă semnificativ. Grijile de copil, desigur, sînt fericite, dar de multe ori  mama se epuizează complet. Ca rezultat poate scădea vitalitatea mamei, calitatea  și compoziția laptelui.

 Pentru a evita astfel de probleme neplacute vom expune câteva sfaturi.

 - Plimbaţi-vă! Promenada în aer liber este o condiție prealabilă pentru o sănătate bună și o mamă voioasă și un apetit bun al copilului său.

- Alimentaţi-vă sănătos! Diversificaţi raţionul cu fructe și legume, băuturi din fructe, ceai, lapte. Nu mancaţi murături, produse afumate, conserve și condimente. Atenție! O mama care alapteaza ar trebui sa consume cel puțin 1,5 litri pe zi!

- Fortificaţi organismul din interior, astfel se va îmbunătăţi lactația și îmbogăți componenţa laptelui!

Acest lucru îl va face pentru voi "Apilac" (lăptișor de matcă).

Lăptișorul de matcă are în componenţa sa aproape toate vitaminele cunoscute, aminoacizi (lizina, metionina, fenilalin, triptofan, glicina, serina, thyronine, valină, leucină, acid glutamic, arginină, creatina, carnitina, histidina, prolina, etc), proteine, enzime și alte substanțe bioactive benefice. Încă un component unical al lăptisorului de matcă este hormonul juvenil care miraculos prelungeşte viaţa.

 

"Apilac" (din limba latină "Apis" - albine, "Lak" - lapte), nu ar trebui să fie administrat  în cazul în care a fost înregistrată alergia la produsele apicole. În rest, mama poate lua cu siguranță Apilac - 1 comprimat sub limbă de 3 ori pe zi.

"Apilac" este în special indicat pentru tratamentul și prevenirea hipogalactiei (lactație insuficientă sau lipsa acesteia), precum și are efect de restabilire și tonificare.


A fi o mamă fericită e simplu!

O pregătire responsabilă pentru lactaţie, alăptarea imediată a nou-născutului după naştere, somnul suficient, administrarea"Apilac"-ului (lăptișor de matcă), un stil de viață sănătos, sunt în general cheia succesului! O alăptara calitativă, o viață plină de bucurie și energie va sunt garantate!

CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL ÎNAINTE DE UTILIZARE.
ÎN CAZ DE REACŢII ADVERSE CONSULTAŢI UN SPECIALIST.