Moldova
"Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită "Sindromul postnatal" - cât de repede ne întoarcem la viaţa obişnuită
Pregătirea pentru naştere şi aşteptarea plină de bucurie

Cele nouă luni de sarcină  aşteptăm cu nerăbdare să vedem copilul. Ne imaginăm cum va fi; ne bucurăm cînd primim prima fotografie a copilului de la ultrasonografie, respectăm indicaţiile medicilor, încercăm să nu ne facem griji  şi petrecem cît mai mult timp în aer liber.
detalii
Argumente pro şi contra alăptării. Argumente pro şi contra alăptării.
Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
detalii
Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis? Dieta mamei care alăptează: Ce e permis şi ce nu e permis?
Alăptarea cu sîn este cel mai util şi indispensabil moment pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Mama care alapteaza trebuie să respecte norme speciale de-a lungul perioadei de alăptare.
detalii

Argumente pro şi contra alăptării.

Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea - sînt cele mai  perfecte și unice minuni ale naturii. Femeia "înfloreşte" cînd trece prin aceste procese .
De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!
Argumente pro şi contra alăptării.

Beneficiile alăptării.

 

Alăptarea este un proces natural, și, prin urmare - cel mai corect mod de alimentație a copiilor. Tot ce este necesar pentru creștere și dezvoltare -  minerale, vitamine, hormoni, imunoglobuline, și o serie de alte substanțe esențial copilul le primește o dată cu laptele mamei. Dar v-aţi gândit vreodată că laptele nu este doar o mâncare?

Alaptarea este una din bazele maternităţii. Ataşament tandru, hormoni de fericire, capacitatea de a înțelege copilul fără cuvinte - asta e ceea ce dobîndeşte o mamă care alăptează.

Copilul dezvoltă un sentiment de securitate şi unitate cu mama. El creşte calm, sigur în necesitatea și importanța sa în această lume.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o alăptare cât mai îndelungată a copilului. Minim – 6 luni. În Rusia, durata medie a alăptării este de 9-12 luni.

Bebeluşii care sunt alăptati la sîn mai rar se îmbolnăvesc și sunt mai puţin predispuşi la tulburări ale sistemului imunitar, cum ar fi alergiile şi astmul.

Pe lângă aceste avantaje, copiii hrăniți în mod natural sunt mai stabili emoțional, deoarece sistemul nervos central al lor se dezvoltă mai rapid și se adaptează mai bine în societate.

Mamele care alăptează sînt împlinite emoţional, pentru că se simt importante și indispensabile pentru urmași!

 

Dezavantajele alăptării: Realitate sau ficţiune?

 

Unele mame cred că alăptarea are dezavantajele sale. Desigur, oboseală frecventă, cauzate de alăptarea deasă, inclusiv în timp de noapte, afectează negativ starea generală a femeii. Des în această perioadă mama este însoţită de oboseală constantă și somnolență.

Unghii casante, caderea parului, probleme dentare, de asemenea, sunt posibile efecte adverse ale alăptării.

 

Cum să  facem procesul de alăptare benefic pentru sănătatea femeilor?

 

Din fericire, acest moment negativ, poate fi ușor evitat dacă vom întări şi tonifica organismul din interior.

„Apilac-Grindeks”, produs pe bază de lăptișor de matcă (de unde și numele, din latină "Apis" - albină, și "Lak" - lapte) readuce activismul, crește vitalitatea și îmbunătăţeşte cantitatea și calitatea laptelelui matern.

Lăptişorul de matcă - un "dar regal" unic dăruit de natură. Datorită compoziției chimice bogate a lăptișorului de matcă, larvele de albine cresc în greutate de cîteva ori timp de 5-6 zile.

Astfel, componentele lăptişorului de matcă :vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K, micro- și macro-elementele K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Zn, Mn, Cu, Co, S, Si, Ni, Cr, Ca, Bi, şi multe alte substanțe biologic active, inclusiv hormonul juvenil, ce prelungeşte durata vieții oferă un mod natural de a restabili și normaliza lactația şi puterile mamelor care alăptează.

 

În cazul în care, mama va combina administrarea “Apilac”-ului cu nutriția adecvată, plimbări în aer liber și va vea o atitudine pozitivă, putem spune fără echivoc, că dezavantajele alăptării vor deveni mituri, iar bucuria maternității și un copil sănătos - realitate!

CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL ÎNAINTE DE UTILIZARE.
ÎN CAZ DE REACŢII ADVERSE CONSULTAŢI UN SPECIALIST.